Sonbahar

0
649

Doğa fotoğrafları çekmenin belki de en güzel yanı doğayla iç içe olmak. Bazen kayda değer hiç bir fotoğraf çekmeseniz dahi doğada geçirdiğiniz zaman size ziyadesiyle yeter. Hele sonbahar gibi renklerin hemen her tonunun görülebildiği bir mevsimde doğada olmak duruma göre fotoğraf çekmekten çok daha keyifli olabilir. Tıpkı Doğa Fotoğrafçılığı yazımda daha önce bahsettiğim gibi.

Renklerin olabildiğince cömert olduğu bu günlerde doğaya çıkmamak ve fotoğraf çekmemek olmazdı. Bu sayede biraz kuş fotoğraflarından uzaklaşıp manzara ve makro çekimler yaparak görsel belleğimde çeşitlilik de sağlamış olacaktım… Bu düşüncelerle geniş açı ve makro lenslerim ile fotoğraf çantamı yeniden düzenledim. Sonbaharın renklerini kaçırmamak ve yağmurun da desteği ile doğadan en yüksek oranda istifade etmek için geçen Cumartesi günü Kurtboğazı Barajı’na gittim. Tamamen serbest modda, sırf keyif almak için ve bilgisayarıma duvar kağıdı oluşturmak adına çeşitli sonbahar kareleri çektim.

Uzun süredir sadece tele objektifin sunduğu yaklaşık 6 derecelik dar bir açıdan baktığımdan geniş açı ile kompozisyon oluşturmakta ilk başta biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim 🙂 Bir kaç manzara fotoğrafından sonra makro objektifimin desteği ile yine açıyı daraltıp konuya yaklaşarak alışık olduğum görüntüleri elde etmeye çalıştım. Mevsimin sağladığı bir birinden güzel renklerin de desteğiyle günün sonunda hoşuma giden bir kaç fotoğraf kaydetmiş oldum.

Aşağıda bazılarını bulabileceğiniz bu fotoğrafları 1920×1080 px boyutlarında yükledim ki isteyen benim gibi bilgisayarında duvar kağıdı olarak kullanabilsin:)

Masaüstünüzde güzel bir sonbahar esintisi sağlayabilmek ümidiyle… Esen kalın…

_ALI4326 kopya _ALI4317 kopya _ALI4329 kopya _ALI4328 kopya _ALI4340 _ALI4423 _ALI4344 kopya _ALI4318 kopya _ALI4315

1 YORUM

  1. Fotoğraf sevginiz bize de yansıdı Ali Bey.. Tavsiyelerinizle d7100 sahibi oldum.. Makinayı anlamaya çalışıyorum.. Saygılar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here