Canon EOS 80D İnceleme

11
1924
Canon EOS 80D Duyuruldu. İşte detaylar...
Canon EOS 80D Duyuruldu. İşte detaylar...

Canon EOS 80D İnceleme

Canon mevcut EOS 70D modelinin yerini alacak  EOS 80D modelini duyurdu. Yeni geliştirilmiş 24.2 MP APS-C sensör, 45 netleme noktası olan AF sistemi, dahili Wi-Fi ve NCF 2, güncellenmiş Live View Dual Pixel AF çekim ve gelişmiş HD video kaydı özellikleri ile EOS 80D ileri amatör seride yerini almış oldu. Bu yeni gövde çok önemli bir güncellemeye sahip olmasa da, özellikle spor ve yaban hayat fotoğrafçıları için bir kaç küçük güncelleme sunuyor. Tamamı çapraz tip netleme noktaları ile yeni 45-noktalı AF sistemi (70D de sadece 19 AF noktası vardı), hem vizörde daha fazla yer kaplıyor hem de tamamı çapraz tipte -3 EV ışıkta netleme yapmaya imkan sunuyor.  Sadece gövde olarak ABD de 1199 $ gibi bir fiyatla Mart ayında satışa çıkması bekleniyor.

[wc_row][wc_column size=”one-half” position=”first”]

 

Canon EOS 80D Özellikler

  • Yeni geliştirilen 24.2 megapiksel (APS-C) CMOS sensör
  • ISO 100-1600 hassasiyet aralığı
  • Yaklaşık% 100 vizör kapsama ile Akıllı Vizör
  • Tamamı çapraz tip 45-noktalı AF sistemi
  • f/5.6 değerinde AF takibi yapabilme
  • Akıcı, hızlı ve doğru otomatik odaklama için çift piksel AF
  • Tek DIGIC 6 görüntü işlemcisi
  • 7 fps çekim hızı
  • Dahili Wi-Fi ve NFC özelliği ile uyumlu mobil cihazlara görüntü ve filmleri aktarabilme
  • 1080 / 60p Full HD video kaydı için MP4 formatında kayıt
  • Hareketli ve dokunmatik 3.0 inç Clear View LCD II ekran.

[/wc_column][wc_column size=”one-half” position=”last”]

 

80d_features_08a

[/wc_column][/wc_row]

 

 

Canon EOS 80D yazının da başında söylediğim gibi EOS 70D modelinin yerini alacak. Son dönemde çıkan bir çok modelde artık 4K video kaydı bulunurken Canon 80D de bu özellik maalesef yok. Video kaydı 1080p de kalmış. Ayrıca iso hassasiyetinde de bir ilerleme söz konusu değil maalesef. En yakın rakibinde çift hafıza kartı girişi bulunurken EOS 80D de hala tek SD kart girişi bulunuyor. Bu durumda EOS 80D modeli EOS 70D modelinden 45 adet netleme noktası dışında farklı bir şey vadetmiyor. Bu segmentte ilk defa kamera alacaklar için Canon EOS 80D güzel bir gövde. Ancak elinde özellikle EOS 70D olanların EOS 80D ye geçmelerine hiç gerek yok bence.

 

Canon EOS 80D Videolar

11 YORUMLAR

  1. İnceleme için teşekkürler. İki makine arasında kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim. Canon 80d 18-135 lens ve nicon d7200 18-140. Çekim senaryom uzun pozlama ve timelapse öncelikli amacım; genel amaçlı obje, manzara ise makine boş kalmasın diye. Uzun pozlamada dere, yıldız ve ay pozlamak istiyorum. Nicon yaklaşın 1200tl daha ucuz ama gönlüm Canon dan yana. Canon un af noktası çapraz olması, dokunmatik ve dönebilir ekranı beni cezbediyor. Sizce hangisini almalıyım. 1200TL az para değil ama aralarında ciddi farklar vara 1200TL daha biriktirebilirim. Şimdiden teşekkürler.

  2. Ali Bey çok faydayı bir yazı olmuş emeğinize sağlık. Yaklaşık 5 senedir Canon 600D kullanıcısıyım. Artık yeni bir gövdeye geçmek istediğimde Canon 80d ile karşılaştım ve gerçekten çok hoşuma gitti. Akabinde 1 sene sonra da Canon 77d çıkınca seçim yapmak biraz zorlaştı. Benim sormak istediğim soru basitçe şudur. Bu iki makineden birini almak istiyorum fakat Canon 80d , 77d ye göre 200usd daha pahalı . Sizce 80d nin öne çıkan özellikleri bu 200 usd ye değecek ölçüde midir ?

  3. Merhabalar, ben fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama iki makine arasında kararsız kaldım. Biri Canon 80D diğeri Canon 77D hem fotoğrafla uğraşıyorum hem de kısa film çekiyorum iki işi bir arada yapacak bir makine almak istiyorum, bu konu hakkında bana yardımcı olur musunuz?

    • İkisi de bir birine çok yakın gövdeler. 77D daha hızlı dual fokus yapıyor ve video için avantajlı. Ancak kulaklık çıkışı yok sesi anlık duyamıyorsunuz. 80D de dual fokus yavaş değil elbette. SLT lensler ile sessiz ve hızlı video kaydı yapılabilir. Görüntü kalitesi olarak 80D bir tık daha iyidir. Kulaklık çıkışı da olması lazım diye hatırlıyorum. Bence 80D.

      • Hocam 80D digid 6 işlemci ve 77d digid 7 işlemci.
        80D görüntü kalitesi daha iyi demissiniz. Fakat 77d daha sonra çıkan teknoloji kullaniyor. Nasil oluyor?
        Cok kararsız kaldim.

  4. Merhaba
    80D de bağlantı olarak Bluetooth yok sanırım. 77D de var gorüyorum. Bluetooth olmaması büyük bir dezavantaj diyebilir miyiz? Bluetooth olmaksızın çekilen fotoğrafların anında telefona transferi nasıl yapılabiliyor 80D de acaba?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here