2 Ay Önce Sony A6400 Aldım Sonuçlar Nasıl?

8
1746

Yine bir test yazısı ile karşınızdayım ancak bu defa test ettiğim ürünü kendim satın aldım ve bir süredir kullanıyorum. Evet 2 ay önce Sony A6400 aldım ve artık tecrübelerimi sizlerle paylaşmanın zamanı geldi. Satın aldığım bu üründen memnun kaldım mı? Tavsiye eder miyim? Fiyatını hak ediyor mu? Tüm cevaplar bu yazımda ve yakında yayınlayacağım Youtube sayfamdaki videoda…

Sony A6400 Türkiye’ye gelir gelmez ilk partiden hemen bir tane aldım. Hatta o kadar acele etmiştim ki bayinin eline gelir gelmez bana kargoladı 🙂 Peki neden bu kadar acele ettim ve neden A6400 modeline karar verdim?

Bunun sebebi özellikle video işlerim için 4K çekim yapabilen ve Hd kayıtta ağır çekim yapabileceğim bir kameraya acilen ihtiyacımın olmasıydı. Bu nedenle gelir gelmez satın aldım. Sony A6300 veya A6500 değil de A6400 almamın en büyük sebebi ise tam olarak geri dönebilen LCD ekranı ile özellikle Youtube videolarında da kullanmak istememdi. Video kaydı sırasında ısınmaması ve daha iyi yüz – göz AF yapabilmesi de eklenince kararım A6400 oldu.

Bundan sonrasını isterseniz videoya bırakıp sizi okuma zahmetinden kurtarayım.

8 YORUMLAR

    • Fujifilm X-T3 video noktasında 10 bit çekim yapabildiği için 10bit kullanılırsa daha iyi video çekiyor. Fotoğraf anlamında çok yakınlar. Sony küçük ve hafif olması ile avantajlı. Ayrıca farklı pek çok marka ve model lens kullanmak mümkün. Fujifilm de de lens sorunu yok. Ama sistem olarak sadece fujifilm de kalmanız gerekir. Ben farklı kombinasyonlar için A6400 aldım. Ama tek bir gövde ile yaşamak anlamında X-T3 daha avantajlı…

  1. Ali bey, a6400’ün video formatlarını anlatabilir misiniz? Nasıl video çekilmeli, hangi formatları kullanmalıyız v.b. yeni bir içerik olarak anlatma şansınız varsa çok seviniriz.Teşekkürler.

  2. Ali Bey merhaba. Hemşirelik öğrencileri ve hastalara yönelik eğitim videoları hazırlamak için bir kamera almayı planlıyorum. Kamerayı aynı zamanda kongre ve seminerlerde fotoğraf/video çekimi yapmak için kullanmayı düşünüyorum. Ne tür bir makine ve objektif almamı tavsiye edersiniz? Mikrofon, tripod, makine ve objektif için 10 bin TL civarında bütçe ayırabilirim. Şimdiden teşekkürler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here