Aynasız mı? D-SLR mi? Hangisini Almalıyım?

Fotoğraf alanında son zamanlarda üzerinde en fazla tartışılan konulardan birisi de Aynasız mı? D-SLR mi? konusu. İki farklı sistem de yoğun bir şekilde kullanılıyor ve her iki sisteminde fanatikleri var. Yeni başlayacak olanlar veya ekipmanını güncellemeyi düşünenler bir soru ile karşılaşıyor. Hangisini almalıyım?

14
2842

Fotoğraf alanında son zamanlarda üzerinde en fazla tartışılan konulardan birisi de Aynasız mı? D-SLR mi? konusu. İki farklı sistem de yoğun bir şekilde kullanılıyor ve her iki sisteminde fanatikleri var. Yeni başlayacak olanlar veya ekipmanını güncellemeyi düşünenler bir soru ile karşılaşıyor. Hangisini almalıyım?

Bu yazımda sizlere özellikle bu iki sistemin hem kendi içlerinde artı ve eksilerinden hem de bir birlerine göre durumlarından bahsedeceğim. Bu sayede her iki sisteme de aynı başlıklar altında puanlar vererek kimin kazandığını birlikte bulacağız. Mutlak bir kazanan olmak zorunda değil elbette. Siz bu başlıklardan en çok işinize yarayacak olanları seçtiğinizde hangi sistem ağır geliyorsa onu seçmekte daha kararlı olabileceksiniz.

Bu değerlendirme ile ilgili olarak Youtube kanalımda kapsamlı bir video hazırladım. Burada uzun uzun yazmaktansa sizleri video ile baş başa bırakıyorum. Umarım karar vermenizde yardımcı olur.

Kanalıma abone de olursanız memnun olurum. Bu sayede çok daha yeni ve farklı içerikler üretmek için motivasyonum artacaktır 🙂 Sağlıkla kalın…

14 YORUMLAR

  1. Ali Bey, öncelikle bilgi ve deneyimlerinizi özenle paylaştığınız için can-ı gönülden teşekkür ediyorum.
    Daha önce zenith slr, canon kompakt makineler, canon giriş seviyesi 1100 vs kullandım. Uzun planlar, manzara ve bazen de şehir fotoğrafları çekmeyi seviyorum. (Spontane sokak ya da portre değil.) Dslr manuel modlara aşinayım. Video benim için hiç önemli değil. Sadece kaliteli fotoğraflar çekmek ve flickr vs. paylaşmaktan keyif alıyorum. Kit alıp bir de geniş açı lens almayı düşünüyorum. Canon 200D, Fuji xt100, olympus omd m10 mark 2 (sensörü biraz olumsuz düşündürüyor.), canon m50 (m100 de yeter mi acaba?) arasında bir türlü karara varamadım. 200d hafif bir dslr biliyorsunuz, bir tek o var dslr olarak ki 2. el garantili ve 2500 civarı bulunabiliyor. Kıymetli zamanınızı ayırıp fikir verebilirseniz çok sevinirim.
    Değerli paylaşımlarınız ve emekleriniz için tekrar teşekkür ederim.

  2. Ali Bey merhabalar. Detaylı bir karşılaştırma bulamadığım için sizin fikrinizi almak istedim. Çok fazla fiyat farkı olmayan 2 muhteşem makina…. Sony A7mark3 & Sony A7Rii… ? A7iii iso çok başarılı olduğunu biliyorum ve shutter&seri çekim hızı çok yüksek. Peki R serisinin artıları nelerdir? Video için değil de , fotografik olarak tercihiniz ne olur? Şimdiden teşekkürler….

    • Ek olarak bir soru daha; Sony A7ii kullanıyorum, aslında çok memnunum. Bahsettiğim bu 2 makinaya geçmeye değer mi? teşekkürler ….

  3. Selam ali bey ben güzel bir makina almak istiyorum yeni başlıyorum ama yeni başlayanlar için olandan istemiyorum orta derece olan istiyorum aynasız ve ağır çekimi olsun ağır çekim hepsinde varmı bilmiyorum o yüzden belirtmek istedim birde canon’mu nikon’mu daha iyi olur tabi lens olarakta hangisinin lensleri daha avantajlı olur hem kalite hem fiyat olarak. Ben yeni doğmuş bebeğim olduğu için onun her anını çekmek istiyorum. Ve tabi benim asıl merakım yapı manzara ve doğa resmi küçük böcek gibi şeyleri çekmek istiyorum nasıl bir makina ve nasıl bir lens almam gerekiyor şimdiden çok teşekkür ederim

  4. Ali bey merhaba ben fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ayarlamaları biliyorum şuan para biriktiriyorum 3000₺ altında iyi dediğiniz makineler hangileridir biraz daha biriktir 4000₺ altında daha iyisi var dediğini modeller varsa onu da öğrenebilirmiyim

  5. slm
    Bir makinenin diğer bir makineye göre dinamik aralığının ve imaj kalitesinin iyi olduğunu nasıl anlayabiliriz.? sizce manzara çekimleri için canon 77d mi fujifilm xt20 doğru bir seçim olur…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here