Cep Telefonu İle Profesyonel Görünen Fotoğraflar Çekin

1
6934

Mobil cihazlar artık hayatımızın bir parçası adeta. Her zaman yanımızdalar. En başta da cep telefonlarımız geliyor. Cep telefonlarımız ile fotoğraf çekmeyi çok seviyoruz. Her gün sosyal medyada milyonlarca fotoğraf yükleniyor. Bunların çok büyük bir kısmı da cep telefonları ile çekilen fotoğraflar. Dolayısıyla cep telefonları ile profesyonel görünen fotoğraflar çekmek oldukça önemli bir konu.

Bu yazımda sizlere cep telefonu ile profesyonel görünen fotoğrafları nasıl çekeceğinizi anlatacağım. Çekilen fotoğrafların kamera içi uygulamalar ile düzenlenip güzel görünür hale getirilmesi her zaman iyi sonuçlar vermiyor maalesef. Bu nedenle asıl önemli olan ilk anda çekerken sorunsuz ve iyi fotoğraflar üretebilmek.

Cep telefonu ile profesyonel çekim
Cep telefonu ile çekilmiş bir fotoğraf

Bunu yapmak için marka ve modelden bağımsız olarak 5 önemli ayardan bahsedeceğim. Bunlar her cep telefonunda bulunan ancak genelde pek çoğumuzun kullanmadığı ayarlar. Ancak bu küçük ayarlamalar fotoğraflarınızı çok ama çok değiştirecek.

Manuel Modda Çekim

Öncelikle fotoğraf makineleri ile yaptığımız gibi, cep telefonlarımız ile de çekim yaparken otomatik moddan çıkmamız gerekiyor. Bunu yapmaz isek renksiz, donuk ve cansız fotoğraflar çekeriz. Ancak manuel modda çekim yapınca fotoğraflarınız pırıl pırıl ve renkli olacaktır.

Manuel modda cep telefonu modellerine göre küçük farklar olsa da genel olarak; Enstantane hızına, iso değerlerine ve beyaz ayarına müdahale edebilirsiniz. Bazı modellerde manuel fokus da yapılabilir. Bu özellikle makro çekimler yaparken çok kullanışlı olabilir. Makro çekimi ayrı bir konu olarak ele alacağız.

cep telefonu ile makro çekim
Yakın çekim bir fotoğraf
Manuel Mod – Pro Modda çekim ayarları

Yukarıdaki görselde görüldüğü gibi Pro modda cep telefonu; enstantane, beyaz ayarı odaklama ve iso değerlerine müdahale etmemize izin veriyor. Bu sayede çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyoruz.

Çekim sürecini ve çok daha fazla detayı uygulamalı olarak göstermek ve kalıcı bir bilgi bırakmak için bir video hazırladım. Aşağıdan bu videoya ulaşabilirsiniz. Bu sayede izleyerek doğrudan nasıl yapıldığını görebilirsiniz… Kanalıma abone olursanız da memnun olurum.

Umarım bu paylaşım faydalı olmuştur. Sonraki yazılarda ve videolarda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın…

1 YORUM

  1. Merhaba, profesyonel fotoğrafçılık ilgili tecrübelerinize dayanarak bir şey sormak isterim. Fotografciliga ilgim var profesyonel fotograflar çekmek için samsung s20 ultra telefon (108 mp) yeterli olur mu yoksa fotograf makinesi daha mı iyi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here