Kablosuz Yaka Mikrofonu Saramonic Blink 500 Test

1
2783

İster Youtube videosu çekin, isterseniz bilimsel çalışmalar için röportaj yapın, isterseniz de belgesel veya kısa film çekin kablosuz yaka mikrofonları en etkili ses ekipmanlarından birisidir. Bu yazımda sizlere kablosuz yaka mikrofonu Saramonic Blink 500 test sonuçlarından bahsedeceğim.

Genel olarak mikrofonlar olmazsa olmaz ekipmanların başında geliyor. Çünkü kötü bir sese sahip bir video, ne kadar iyi görüntüler ile sunulursa sunulsun izlenmez ve izleyiciyi rahatsız eder. Bu nedenle iyi mikrofon iyi ses için çok önemli.

Saramonic Blink 500 B2 kutu ve kutu içeriği
Saramonic Blink 500 B2 kutu ve kutu içeriği

Yaka mikrofonları özellikle röportaj çekimleri ve Youtube videoları için hayat kurtaran araçlar. Kablolu yaka mikrofonları kullanımı biraz zahmetli ve kablolar ile uğraşmak biraz dertli olduğundan pek sevilmiyor. Ancak kablosuz mikrofon modelleri işte tam da bu noktada imdada yetişiyor.

Ben de kendi Youtube videolarımda kullanmak üzere kablosuz bir yaka mikrofonu arıyordum. Sadece Youtube videolarında ve belki bazı röportajlarda kullanmak için bir model baktığımdan ekonomik ve fiyat performans oranı yüksek bir mikrofon almak istiyordum. Çözümü Saramonic Blink 500 ile buldum.

Saramonic Blink 500 B2 ve Sony A6400
Saramonic Blink 500 B2 ve Sony A6400

Neden Saramonic Blink 500

Her şeyden önce küçük, hafif ve ekonomik olması tercihimi etkiledi diyebilirim. Bu özelliklere sahip bir de Rode markasının Rode Wireless Go modeli var. Saramonic tercih etmemin sebebi ise; Saramonic Blink 500 B2 modelinde 2 adet mikrofon olması ve kutu içeriğinde kablolu yaka mikrofonlarının da çıkması oldu. Wireless Go da sadece bir mikrofon çıkıyor ve kablolu yaka mikrofonu da kutu içeririnde bulunmuyor. Bu hali ile iki model nerdeyse aynı fiyata satılıyor.

Dolayısıyla benzer ses kalitesinde çok daha esnek, zengin kutu içerikli ve ekonomik bir model almış oldum. Bu yönüyle parasının hakkını veren bir kutu içeriği sunduğunu söylemeliyim.

Saramonic Blink 500 B2 Özellikler:

  • 2 adet kablosuz yaka mikrofonu
  • 2 adet kablolu mikrofon aparatı
  • 50 metre çekim mesafesi
  • 5 saate kadar pil ömrü (Dahili bataryalı 400 mAh)
  • 2,4 GHz hızlı ve güvenilir bağlantı
  • El mikrofonu olarak da kullanılabilir.
  • Kameralar ve mobil cihazlar için Çift Kanallı alıcı
  • Youtube, vlog, gazetecilik ve daha fazlası için uygun
  • Hızlı ve kolay bağlantı

Ses Kalitesi ve Performans

Saramonic Blink 500 B2 modelini ilk aldığım anda kapsamlı bir teste tabi tuttum ve hala aktif olarak kullanıyorum. Bir mikrofonun testi söz konusu olduğunda elbetteki sesi dinlemek istersiniz. Bu nedenle Youtube Kanalımda yayınladığım test videosu ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Videoda 50m mesafe testi ve ses kalitesini detaylı bir şekilde izleyip dinleyebilirsiniz. Sorularınız olursa bu yazının veya videonun altına yorum bırakabilirsiniz…

Fiyat bilgisini merak edenler için özellikle belirtmek isterimki fiyatlar çok değiştiği için buradan bir fiyat yazmak mantıklı değil. Ama ileri tarihlere bir ölçüt bırakmak için bu yazıyı yazdığım 22.02.2020 tarihinde Saramonic Blink 500 mikrofonun fiyatı ve diğer mikrofonların fiyatı aşağıdaki gibi.

  • Saramonic Blink 500 B1: 1.300TL
  • Saramonic Blink 500 B2: 1.650TL
  • Rode Wireless Go: 1.910TL
Saramonic Blink 500 B2
Saramonic Blink 500 B2 ve Sony Alpha

Sonraki yazılarda görüşmek dileğiyle, sağlıkla kalın…

Daha detaylı bilgi için: Zoom İthalat

1 YORUM

  1. Merhabalar, mikrofon alıcısını fotoğraf makinesinin flash kızağına yerleştirdiğim zaman gimbıl denge ayarlarını yapamıyorum. Fotoğraf makinesinde başka bir yere monte edebiliyor muyum ya da bunun için bir yol yöntem önerebilir misiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here