Bu Fotoğraf Nasıl Çekildi?

0
2998

Kuş ve yaban hayat fotoğrafçısı olarak pek çok kez ”bu fotoğraf nasıl çekildi, bu hayvanlara nasıl bu kadar yaklaşıyorsun, hangi ekipmanları kullanıyorsun, tekniğin nedir?” gibi sorular ile karşılaşıyorum. Az bilinen bir alan olduğu için yaban hayat fotoğrafçılığının çekim hikayelerini sizlerle paylaşmak istedim.

Bu sayede pek çok bilgiye satır aralarında ulaşabileceksiniz. Ayrıca hangi türü nasıl çektiğimi ve gerek ekipmanları, gerekse de yaklaşma tekniklerimi öğreneceksiniz.

Şah Kartal
Şah Kartal

İyi bir yaban hayat fotoğrafı için;

  • Doğru zamanda doğru yerde olmak
  • Hızlı ve iyi ekipman
  • Kamufle olarak gizlenmek
  • Sabır
  • Doğru teknik
  • Hayvanları tanımak

ve doğaya saygılı olmak gerekir. Ayrıca bu işi çok sevmelisiniz. Saatlerce ve hatta bazen günlerce beklemek tahmin ettiğinizden çok daha fazla sıkıcı olabilir.

Şimdi sizlere uzun uzun fotoğrafları nasıl çektiğimi anlatmak yerine Youtube kanalımda yayınladığım ”Bu Fotoğraf Nasıl Çekildi? ” serisini izlemeye davet ediyorum. Böylece doğrudan fotoğraflar ve çekim hikayesi ile konuyu detaylı bir şekilde benden dinleyebilirsiniz… Şah Kartallar ile başlayalım.

Kuş ve yaban hayat fotoğrafçılığını öğrenmek isteyen ve çekim hikayelerini dinlemekten, izlemekten keyif alanlar için faydalı bir içerik olduğunu ümit ediyorum. Kanalıma abone olursanız hem bu tür içeriklerin sayısını arttırmak için bana destek olmuş olursunuz hem de bu alanda hep birlikte ilerlemiş oluruz.

Sağlıkla kalın…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here